Välförtjänta nomineringar för Ruben Östlund

Det är med stor glädje som jag kan berätta att Ruben Östlund tagit hem tre Oscarsnomineringar för sin film ”The Square”. Detta är något som jag följt med spänning sedan filmens premiär 2017 och att det nu blivit belönad med dessa nomineringar är något som jag är otroligt stolt över att se. Nomineringarna för ”Bästa film”, ”Bästa regi” och ”Bästa manus” är välförtjänta och verkligen ett tecken på den otroligt höga kvalitet som filmen har.

Att Ruben Östlund fått uppmärksamhet på Oscarsgalan är inte helt oväntat. Det har på senare år börjat dyka upp flera svenska filmer som har blivit uppmärksammade på stora festivaler världen över. ”The Square” har fått stor internationell uppmärksamhet och har vunnit 13 priser på olika filmfestivaler runtom i världen. Det är med stolthet som jag som svensk kan se att detta nu även har belönats med Oscarsnomineringar.

Det är inte bara Oscarsgalan som har uppmärksammat ”The Square”, även kritiker i tv, radio och tidningar har varit mycket positiv mot filmen. Den har fått mycket beröm för den frispråkiga kritiken mot vår tids samhälle och för den vackra regin som är tydligt genomgående genom hela filmen. Det är med stor glädje jag ser att detta har belönats med nomineringar.

Nyheten om Ruben Östlunds nomineringar glädjer mig verkligen och jag känner att detta är ett steg framåt för svensk film. Det är så viktigt att stötta våra svenska regissörer och deras projekt, och jag hoppas att detta är ett tecken på att det är något som blir allt mer populärt. Jag ser fram emot att följa Ruben Östlunds fortsatta framgångar, och jag är säker på att det kommer att bli så mycket mer!