Ytterligare en Dracula-film – rätt cool

Den senaste i raden av alla Dracula-filmer andas coolhet på ett sätt som få andra vampyrfilmer. Chris McKay, som tidigare gjort fantasifulla datoranimerade ”The Lego Batman movie” (2017), försöker verkligen att göra något nytt och lyckas rätt bra. Nicholas Hoult i titelrollen gör en slags audition för att bli den nye Hugh Grant och Nicolas Cage ställer sig framför en filmkamera. McKay håller Cage i tukt och Herrans förmaning, så att det blir en hyllning till gamla greve Dracula-tolkningar.

Renfield (Nicholas Hoult) får energi och kraft från att äta levande insekter av alla de slag. Hoult har finfint samspel med Awkwafina, som spelar en trafikpolis i New Orleans som försöker sätta dit stadens knarkmaffia. Soundtracket är också coolt, från Marco Beltramis instrumentalmusik till The Soup Dragons version av ’I’m free’. Det är också blodsprutande action och Nicolas Cage är den femte Oscarsvinnaren som spelar greve Dracula.

Passa även på att se Alexander Skarsgård i ”Infinity pool”, en ännu mer skruvad actionkomedi. Filmen visas på bio. Njut av den coola Dracula-filmen och ha kul!