Stayhome och se film i ditt nya filmrum

När man inreder ett filmrum finns det en del saker som man bör tänka på redan innan man börjar köpa nya möbler, utrustning och annat.

Till exempel bör man tänka på hur stort ens filmrum är, huruvida man får plats med allt man kan tänkas vilja ha i rummet och om utrustningen verkligen fungerar för det rummet. Vill man till exempel ha en projektor, så måste man se till så att inte för mycket ljus kan tränga in och således göra bilden suddig eller helt osebar. En projektor tar också mer plats än en vanlig TV, och behöver därför mer utrymme, själva projektorn bör hänga högt i taket utan något som kan blockera den (till exempel en takfläkt).

 

Ljud är även det viktigt, man bör därför fundera på om man behöver en 2:1, 5:1 eller ett 7:1. Ju större filmrum, ju fler högtalare.

När det kommer till soffor, fåtöljer, bord, osv bör man köpa det som kommer vara mest bekvämast i flera olika situationer. Vet man om att man kommer vara 10+ pers som ska se 3 1/2 film, se till så att alla +10 pers får plats, ingen ska behöva sitta på en stol eller på golvet. Bordet bör vara tillräckligt stort så att alla i filmrummet kan ställa sina glas, muggar på det och det ska fortfarande vara plats kvar för skålar med chips och dipp.

Tänk på att det går att handla billigt online, till exempel på stayhome.se finns det inredning till finfina priser.

Med dessa tips kommer ni nog nu kunna inreda era filmrum med stil och finess.