Dreamfilm – Gratis alternativ

Vilka gratis alternativ finns det till Dreamfilm? Det ska vi undersöka här. Dreamfilm är ju trots allt en sajt som publicerar innehåll utan tillstånd av upphovsrättsinnehavarna, och det är ju inte riktigt bra. Här får du reda på vilka gratis och lagliga alternativ som finns!

HBO Nordic som alternativ till Dreamfilm

HBO Nordic är en filmstreamingtjänst som också kör lite tablålagd TV från det amerikanska TV-bolaget HBO i Norden, alltså: Sverige, Norge, Danmark och Finland. HBO Nordic startades vintern 2012. Materialet som sändsär HBO:s amerikanska dramaserier som är producerade av amerikanska HBO som är textade med skandinaviska undertexter. Skaffar man ett abonnemang så får man också tillgång till tidigare filmer och serier.

Anledningen till HBO startade en egen streamingtjänst är att de hade tidigare gjort försök att köpa in sig på den skandinaviska marknaden, dom var bland annat med och bjöd på den nordiska versionen av franskägda Canal Plus som skulle säljas. HBO vek ned sig i budgivningen mot TV4-Gruppen under juni 2008. TV4 erbjöd 320 miljoner euro för Canal Plus vilket HBO tyckte var för dyrt för denna verksamheten.

Kostnaden för HBO är runt 100-lapp i månaden, det får man väl säga är prisvärt med tanke på utbudet om man har bred smak. För min egen del så tycker jag att det är värt det enbart för att få se superserier som Game of Thrones och Vikings högupplöst på ett smidigt sätt utan att behöva krångla med någon gratis fulstreaming som man inte kan lita på, på samma sätt som kvalitativ tjänst som HBO.

Övriga alternativ till Dreamfilm

Förutom ovan nämnda tjänst så finns det förstås mängder med andra tjänster, vi kommer gå igenom fler av dem i mån av tid. Vi tänker titta på följande tjänster framöver.

Här är en lista

  • Netflix
  • IP TV King
  • Svt Play
  • Viaplay
  • C More
  • Amazon Prime Video

Har ni fler förslag på streamingtjänster vi ska titta på? Skriv gärna en kommentar om det i sådana fall!