The Pope’s Exorcist – Konspirationsskräck som spårar ur

Om du gillar skräckfilmer med ett mystiskt inslag, då är The Pope’s Exorcist en film för dig. Russell Crowe spelar katolska kyrkans mest rutinerade exorcist och jag har precis sett den för att recensera den för mina läsare på KollaFilm.nu.

The Pope’s Exorcist – Bakgrund och handling

The Pope’s Exorcist är en verklighetsinspirerad skräckfilm som tar sin början år 1987. Vi får följa den amerikanska änkan Julia (Alex Essoe) som har fått ärva ett gammalt spanskt kloster. Men när Julia och hennes yngsta barn (Peter DeSouza-Feighoney) flyttar in börjar barnet uppföra sig som om det vore besatt.

Vad gillade jag med The Pope’s Exorcist?

Jag gillade skådespelarinsatserna, speciellt Russell Crowe som följer sin roll på ett mycket trovärdigt sätt och ger oss en mycket övertygande exorcist. Filmen har också ett intressant story flow som håller oss fängslade hela tiden.

Vad gillade jag inte med The Pope’s Exorcist?

Även om jag gillade skådespelarinsatserna så tyckte jag att det fanns för få karaktärer med övertygande skådespeleri. Jag skulle ha velat se mer av karaktärer som utmanar exorcisten och ger oss en helt annan sidan av den katolska kyrkans exorcism.

Slutomdöme

The Pope’s Exorcist är en mycket intressant skräckfilm som tar inspiration från den klassiska filmen Exorcisten. Filmen har en intressant story flow som håller oss fängslade hela tiden, även om det finns begränsad övertygande skådespeleri. Det kan dock inte förneka att The Pope’s Exorcist är en mycket sevärd film, som är väl värd att se. Jag rekommenderar denna film till alla skräckfilmfans, och tycker att den är väl värd att se.