Undvik Dreamfilm Vikings säsong 5

Vikings säsong 5 del 2 har äntligen börjat sändas igen på amerikansk TV (och finns att streama på HBO Nordic för oss nordbor). Det har snart gått ett år sedan vi såg Floki, Lagertha, Björn och de andra vikingarna strida i kriget om Kattegatt, en väntan som nästan har känts som en evighet. Totalt kommer det släppas tio nya avsnitt mellan 28 november 2018 och 30 januari 2019. Vilket betyder att det första och andra avsnittet av Vikings säsong 5 del 2 redan finns ute.

 

Att Vikings säsong 5 finns tillgänglig på HBO Nordic innebär att det enkelt går att se hela säsongen där. Det är därför man som konsument och speciellt fan av serien bör undvika att söka efter Dreamfilm Vikings säsong 5. Då HBO inte äger serien, måste de betala stora licenskostnader för att kunna behålla och visa alla avsnitt. För att kunna betala denna licenskostnad behöver HBO betalande kunder. Utan betalande kunder kommer Vikings och andra liknande serier inte att köpas in, då de inte anses lönsamma. För er som inte vill eller kan betala och därmed tänker fortsätta att leta efter Dreamfilm Vikings, har vi skrivit om hur man på bästa sätt kan få tillgång till serier på HBO. Vi har också skrivit om farorna med illegala sajter, här kan ni läsa varför Dreamfilm inte är bra

Vikings säsong 5 inleder dramatiskt

När säsongen börjar igen är det som att ingen tid har gått mellan avsnitt 10 och avsnitt 11. Lagertha förlorar makten efter att hennes trupper föll mot Ivar, Ivar blir utsedd till kung över Kattegatt och Rollo återvänder hem. Utöver det så måste Lagertha, Björn och Udde bilda en ostadig allians med Heahmund. Klart sagt en hektiskt start på del 2. För er som gläds över Ivars mer betydande roll som kung över Kattegatt, kan glädjas över att mycket av fokuset för resten av säsongen kommer vara på Ivar.
Detta enligt seriens skapare Michael Hirst. Medan fokus kommer ligga på Ivar och hans ledarskap, kommer vi också få se Floki när han anländer på Island. Där han slåss för att förstå sig på gudarnas vilja. Det kommer med andra ord bli en spännande säsong med många frågor om hur det kommer gå för vikingarna från Kattegatt.

Vikings säsong 5 är inte sista säsongen

För fans av serien är en glad nyhet att Vikings säsong 6 har fått klartecken. Filmningen är redan igång och den sjätte säsongen förväntas att ha premiär i slutet av 2019. Även denna gång kommer HBO Nordic att streama avsnitten. Detta innebär att ingen behöver söka efter dreamfilm Vikings för att hitta serien!

Om Vikings

Serien har vunnit ett antal olika priser för bland annat bästa make-up, bästa regi och bästa drama. Den har också fått många nomineringar under åren den har sänts.
Vikings visas på TV i USA, då på den amerikanska TV-kanalen History. I Sverige har avsnitten visats på TV4 (dock inte samtidigt som den sänds i USA). Serien hade premiär 3 mars 2013.

Vikings säsong 5 del 2, och resten av säsongerna finnas att se på HBO Nordic. De tidigare säsongerna går att streama just nu, medan nya avsnitt finns tillgängliga varje torsdag.