Swefilmer – Gratis alternativ

Vilka gratis alternativ finns det till Swefilmer? Det ska vi undersöka här. Swefilmer är ju trots allt en sajt som publicerar innehåll utan tillstånd av upphovsrättsinnehavarna, och det är ju inte riktigt bra. Här får du reda på vilka gratis och lagliga alternativ som finns!

Rättegång mot männen bakom Swefilmer

Det blir nu rättegång mot männen bakom Swefilmer och den kommer hållas i Varbergs tingsrätt. Rättegången var egentligen tänkt att hållas i somras men fick skjutas upp i väntan på en dom i ett annat fall mot pirater som liknar detta i EU-domstolen. De som är målsägare och företräds av Rättighetsalliansen är bland annat svenska C More, amerikanska Walt Disney, Universal, SF och Warner Bros.

Denna utredning har pågått ganska länge mot två männen bakom Swefilmer en är en 26-åring som greps i Tyskland i fjol och en är en 22-årig kille från Kungsbackatrakten. 26-årigen som utpekats som huvudman bakom den populära strömningssajten, blev häktad i sin frånvaro 2015 och greps i januari och överlämnades till Sverige. Han är också misstänkt mer brottslighet, grovt penningtvättsbrott står också på listan och han beräknas ha tjänat över 14 miljoner kronor, bland annat genom att sälja annonser på sajten.