Billiga ljudböcker online, det perfekta alternativet till film

Alla har vi nog känt att vi inte orkar se en två-tre timmar lång film, men vi vill ändå ha någonting att göra innan sängdags. Det är då ljudböcker är det bästa alternativet, och med dagens teknik behöver man inte en CD-spelare för att lyssna på Dan Browns Da Vinci koden, allt man behöver är en smartphone eller surfplatta och uppkoppling. Utvecklingen i portabelt mediacenter har gjort det möjligt för många att samla sina ljudböcker på ett ställe, i mobilen eller surfplattan. Detta har gjort att en rad olika alternativ av appar för billiga ljudböcker online har dykt upp. De flesta kostar så klart en liten peng i månaden (tänk Netflix), men för den som verkligen är en bokslukare och inte orkar bära med sig hela Jan Guillous bibliografi, kan nu göra det. Det bästa är att man inte behöver ladda ner ljudböcker, utan ljudböckerna streamas till din smartphone eller surfplatta (igen, tänk Netflix). För er som inte är några bokslukare och inte vet vilken av alla miljontals böcker ni ska börja med kommer här några tips på bra ljudböcker att lyssna på.

  • Stephen King – 22/11 1963: Om du hade kunnat resa i tiden, hade du då rest tillbaka för att förhindra mordet på J.F.K? Det är just vad engelskaläraren Jake Epping gör i denna hisnande roman.
  • J.K. Rowling – Harry Potter: Det är nog få som har missat J.K. Rowlings berättelser om pojken som överlevde, varför inte lyssna igenom berättelsen från början?
  • Jan Guillou – Ondskan: Jan Guillous nästan självbiografiska berättelse om Erik som börjar på internatskola för att komma bort från alla slagsmål.