Super Mario-filmen – ett omåttligt kritiserat fiasko från 1993

Så långt är det ett ganska typiskt Hollywooddrama. Men det hände en annan sak som jag hade glömt bort, som först kom tillbaka till mig när jag såg det uppmärksammade ”The Disaster Artist” (2017).

Super Mario-filmen från 1993 är ett av de mest omåttligt kritiserade filmfiaskona från Hollywood. Det är baserat på Nintendo-spelserien med samma namn och regisserades av Annabel Jankel och Rocky Morton. Filmen följer Mario och Luigi som försöker rädda prinsessan Toadstool från den onda skurken King Koopa.

Kritikerna klagade över filmens tråkiga skript och den orealistiska stilen. De flesta skådespelarna var också missnöjda med sin roll och erfarenheten. Dock fick filmen ett visst försvar från vissa kritiker som ansåg att detta var en film som inte är till för att ta sig själv på allvar.

Än idag, många år efter att filmen utgick ur bio, är Super Mario-filmen känd som ett av de största filmfiaskona från Hollywood. Men trots det har filmen fått en kultstatus och en skara av fans som älskar att se detta misslyckande. Dessutom ger detta även en skön anekdot för skådespelare och regissörer som har gått igenom en liknande upplevelse.