Sweflix – Gratis alternativ

Vilka gratis alternativ finns det till Sweflix? Det ska vi undersöka här. Sweflix är ju trots allt en sajt som publicerar innehåll utan tillstånd av upphovsrättsinnehavarna, och det är ju inte riktigt bra. Här får du reda på vilka gratis och lagliga alternativ som finns!

Youtube som alternativ till Sweflix

Youtube är ett videocommunity med andra ord en tjänst med videoklipp som laddas upp av dess användare. Användarna kan också ha diskussioner och dela dessa videos i sociala medier. Sajten startades i maj 2005.

Youtubes slogan är ”Broadcast Yourself”, ungefär publicera (dig) själv, vilket är sajtens huvudidé: att låta användarna själva vara de som som skapar innehållet på sajten. Användarna måste registrera sig och kan sedan tanka upp filmer och videoklipp. Man man lyckas dra många tittare till det man laddar upp kan man också få betalat av Youtube. Dock så behöver man inget konto för att titta på filmer. Youtube ägs idag av Google och via Googles annonsnätverk kan man köpa visningar av reklamfilm som visas innan och under de filmer som användarna har laddat upp. Så, där är den stora skillnaden mot Sweflix, filmerna är oftast inte kommersiella utan amatörfilmer. Dock så kan man hitta kommersiella filmer som användare tankar upp i strid mot Youtubes regler, så söker man en film så kan man alltid kolla där. Om inte annat så finns det många trailers till filmer som man kan titta på innan man t. ex. går till Sweflix eller förhoppningsvis ett lagligt sätt att se en film.