”Baretta”-skådisen Robert Blake – en kort men färgstark karriär

Det är tråkigt att höra att ”Baretta”-skådisen Robert Blake har gått bort. Jag hittade den här nyheten på Aftonbladets nyhetswebbplats och jag uppskattar att de publicerade den.

Robert Blake har haft en kort men färgstark karriär inom film och tv. Han fick sitt stora genombrott när han spelade polisen Tony Baretta i tv-serien med samma namn som sändes mellan 1975 och 1978. Han skapade en unik karaktär som älskades av miljontals människor världen över.

Robert Blake anklagades för sin frus död

Efter att ha spelat i flera filmer som ”Electra Glide in Blue” och ”In Cold Blood”, blev Blake anklagad för sin före detta fru Bonny Bakleys mord år 2001. Han blev frikänd år 2005, men hans rykte tog stor skada. Under samma år, 2005, dog Blake bankrutt på grund av de enorma juridiska kostnaderna och medicinsk omsorg som han behövde under åren som följde.

Trots att Blake och hans karriär tog en dramatisk vändning, är det viktigt att vi kommer att minnas honom som den otroligt begåvade skådespelaren som förändrade våra liv med sin roll som Tony Baretta. Vi kommer att sakna honom för evigt, och jag hoppas att hans minne kommer att leva vidare genom de filmer och tv-serier han medverkade i.