Harry Potter blir tv-serie, ett riktigt glädjebesked

Det är ett glädjebesked för alla Harry Potter-fans som finns där ute – HBO presenterar en plan för att göra en serie baserad på den populära bokserien. För några år sedan släpptes den sista filmen, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, och sedan dess har fansen efterfrågat mer från den magiska världen. Och nu är det slutgiltiga beskedet här.

Enligt Aftonbladets nyhet (https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/4oVd4R/warner-bros-vill-gora-harry-potter-serie) kommer HBO att arbeta tillsammans med J.K. Rowling för att utveckla en serie baserad på den populära bokserien. Planen är att serien ska ges ut i slutet av 2021 eller början av 2022. Det är fortfarande inte helt klart vilken plattform den kommer att visas på, men det är helt klart att det kommer att bli något att se fram emot.

J.K. Rowling har blivit en av de mest inflytelserika författarna någonsin. Hon har skrivit alla böcker som har blivit till filmer, inklusive Harry Potter and the Philosopher’s Stone, som släpptes år 2001. Hon har också skrivit spin-off filmer som Fantastic Beasts and Where to Find Them och dess uppföljare. Kort sagt, att det är Rowling som kommer att skriva manuset för den kommande serien gör att man har höga förväntningar på den.

Varje bok om Harry Potter blir en säsong

Den nya serien kommer att fokusera på Harry Potters liv innan han blev en magisk hjälte. Den kommer att följa honom när han är en tonåring och fokuserar på hans upplevelser medan han lär sig att hantera sina magiska förmågor. Det kommer inte att följa de böcker som Rowling har skrivit som spin-off till Harry Potter-serien, utan det kommer att följa serien original.

Det kommer att vara intressant att se hur den nya serien kommer att utvecklas, och det är fortfarande inte helt klart vad som kommer att hända. Men det som är säkert är att det kommer att bli en kul och annorlunda upplevelse för alla Harry Potter-fans. Det är dags att ta fram alla magiska föremål och bege sig tillbaka till den magiska världen!