Upptäck Jorden och Vintergatan hemma, billigt!

Att lära sig om andra planeter, solar, och allt annat som finns i Vintergatan och universum är något som många älskar. Förr var dessa vetenskapliga upptäckter endast för de lärda som studerade dessa ämnen, alternativt för de riktigt rika som finansierade forskningen. Nu är istället vetenskapen för alla, och alla kan ta del av den tack vare internet och alla dokumentärer som finns på TV och online. Netflix har blivit en källa för vetenskapsdokumentärer, de har dokumentärer om allt, speciellt rymden, vintergatan och universum. Netflix är ett grymt bra alternativ till dreamfilm och swefilmer. Eftersom det är ett företag med kontor över hela världen, har de såklart undertexter på svenska, vilket innebär att swesub inte är nödvändigt.

Några exempel på dessa dokumentärserier är

 

  • Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014) – Uppföljaren eller kanske ska man kalla den remaken av 80-talets Cosmos: A Personal Voyage av och med Carl Sagan. I Cosmos: A Spacetime Odyssey får vi universum förklarat för oss av Neil deGrasse Tyson, Tyson tar oss genom svarta hål och in i en vattendroppe när han förklarar hur allt hänger ihop och hur vi alla är gjorda av stjärnstoft.
  • Into the Universe with Stephen Hawking – En serie om kosmologi, presenterad av Stephen Hawking, berättad av Benedict Cumberbatch. I serien får vi lära oss om big bang, Einsteins relativitetsteori och om tidsresande är möjligt.

Detta var bara några tips på dokumentärer man bör se om man älskar att lära sig om vetenskap och rymden. Om ni vill ha tips på hur ni kan se dokumentärserierna gratis, så har vi skrivit om det.

Hoppas ni får användning av tipsen, och vem vet, kanske kan ni mästra med kunskaper om gravitationsvågor när nobelpriset i fysik ska förklaras.