Biofilmer att se fram emot sommaren 2018

Sommaren 2018 är snart här, och det innebär bara en sak, årets sommarfilmer är snart här.

Det är en hel del filmer som kommer vara spännande att se under sommaren 2018. Den första av dessa filmer är ”Solo: A Star Wars Story”, som faktiskt har premiär idag.

”Solo: A Star Wars Story” handlar om hur Han Solo från Star Wars filmerna levde flera år innan han träffade Luke Skywalker och ställde sig på rebellernas sida. I filmen får vi också reda på hur Han träffade sin bästa kompis och andrepilot Chewbacca, samt hur de båda träffade gamblern Lando Calrissian. Att få se en ny Star Wars film är alltid roligt, och då filmen handlar om två av mina favoritkaraktärer från originaltriologin, har jag sett fram emot sommaren 2018 ett bra tag.

En annan film som jag har sett fram emot länge är ”Den blomstertid nu kommer” av svenska indiestudion Crazy Pictures.
Filmen handlar om att Sverige drabbas av en mystisk attack som stänger ner IT-system och andra viktiga anläggningar, vilket totalt lamslår Sverige. Mitt i allt träffar vi Alex som desperat försöker återförenas med sin ungdoms kärlek. Vad som gör denna filmen så intressant och värd att se är inte bara handlingen, utan också att det är gjort av svenska filmskapare som började sin filmskaparkarriär på Youtube, och har nu släppt sin första storfilm. En Youtubekanal som jag personligen har följt ända sedan starten 2009. Att se hur långt Crazy Pictures har kommit sedan start till sommaren 2018 är verkligen roligt. Filmen har premiär 20 juni.

Den sista sommarfilmen jag verkligen inte vill missa är ”Ant-Man and the Wasp”, som är uppföljaren till ”Ant-Man” från sommaren 2015. Det är också den 20:e filmen i Marvel Cinematic Universe (MCU) vilket innebär att det också är en uppföljare till åtminstone ”Captain America: Civil War”, där vi senast såg Ant-Man. ”Ant-Man and the Wasp” handlar om hur Ant-Man och hans nya partner Wasp måste ta sig an ett brådskande nytt uppdrag, för att få svar på alla hemligheter från deras förflutna. Av de tre sommarfilmer jag har nämnt är denna en av de sommarfilmer som jag egentligen hade tänkt att skippa att se under sommaren. Då denna film kommer ge oss mer svar på vad och hur Ant-Man och Wasp har för roller i Avengers 4, är visning av denna sommarfilm ett måste sommaren 2018. ”Ant-Man and the Wasp” har biopremiär 4:e juli.

Rolig kuriosa, den första stora sommarfilmen var Steven Spielbergs ”Hajen” från 1975, innan den kom ut ansågs sommaren vara en dålig årstid att släppa storfilmer på.